fbpx

The Last Male on Earth – 19 september in de bioscoop

THE LAST MALE ON EARTH
Even was hij wereldnieuws: Sudan, de allerlaatste noordelijke witte neushoorn op aarde overleed in Kenia in maart 2018. Hij was dan wel de laatste, maar hij was zeker niet alleen. Dat blijkt uit de laatste jaren op aarde van deze bijzondere neushoorn. Verzorgers ontfermen zich dag en nacht over hem, gewapende bodyguards bewaken hem, toeristen komen van over de hele wereld langs om een glimp op te vangen, en journalisten van alle bekende media vertellen zijn verhaal. Ondertussen werken wetenschappers, tot op de dag van vandaag, aan innovatieve technieken om de soort alsnog terug te zetten op aarde. Al die mensen komen langs in THE LAST MALE ON EARTH, met te midden van hun de majestueuze neushoorn. Terwijl de dagen aftellen naar zijn onvermijdelijke einde.

THE LAST MALE ON EARTH is de eerste lange documentaire van regisseur Floor van der Meulen (Paradijsbestormers,  9 days: From My Window in Aleppo), geproduceerd door Een van de jongens. De film beleefde zijn wereldpremière in maart 2019 op het CPH:DOX filmfestival in Kopenhagen, één jaar na het overlijden van de neushoorn Sudan. Op 19 september 2019 brengt distributeur Cinema Delicatessen de film uit in de Nederlandse bioscopen.

Publiciteit door Film Incompany. Schrijf je hier hier voor onze persmailing.

2019 | 72 minuten | Nederland, België, Duitsland | Engels, Swahili, Duits, Italiaans gesproken | Nederlandse ondertiteling | Regie: Floor van der Meulen

VANAF 19 SEPTEMBER IN DE BIOSCOOP

Toeristen maken foto bij graf Sudan in The Last Male on Earth documentaire.