fbpx

Ruben Brandt, Collector – 18 juli in de bioscoop

Geweldige animatie en snelle actie gaan perfect samen in deze zeer vermakelijke ode aan film en kunst. Ruben Brandt, Collector is vanaf 18 juli te zien in de Nederlandse bioscopen.

Ruben Brandt is een psychotherapeut die achtervolgd wordt door nachtmerries waarin de personages uit beroemde schilderijen hem aanvallen. Omdat vier van zijn patiënten deskundige dieven zijn, bedenkt hij samen met hen een complot om elk van de 13 werken te stelen in de overtuiging dat hij daarmee zijn problemen oplost. Door het stelen van de kunstwerken uit musea en privécollecties over de hele wereld wordt hij als snel een van de meest gezochte misdadigers en krijgt hij de bijnaam “De Verzamelaar”. Als er een beloning van 20 miljoen dollar uitgeloofd wordt voor zijn gevangenname krijgt hij vele dwaze premiejagers en de privédetective Mike Kowalski achter hem aan.

RUBEN BRANDT, COLLECTOR is de eerste speelfilm van de in Slovenië geboren en in Boedapest wonende Milorad Krstić. De film bevat stijlvolle 2D- en 3D-animatie, is visueel een fantastisch feest en zit boordevol kunst- en filmreferenties: zoals de Art Deco reisposters, de grote meesterwerken en schilders uit de kunst (de titel verwijst al naar Rubens en Rembrandt) als ook beroemde thrillers en actiesequenties uit de film (van Hitchcock tot Rambo tot Mission Impossible). 

Vanaf 18 juli te zien in de Nederlandse bioscopen, uitgebracht door Periscoop Film.

Marketing & publiciteit door Film Inc.

Trailer Ruben Brandt, Collector