fbpx

Rabot

Documentaire Rabot van Christina Vandekerckhove

Rabot is een kleurrijke en aangrijpende documentaire over de bewoners van een vervallen woontoren in Gent in de maanden voordat deze tegen de vlakte gaat. Het sociale woonblok in de Rabotwijk, de armste buurt van Gent, is een plek waar mensen die een uitweg uit hun ellende zochten naar toe kwamen om er van het dak te springen. Maar ook een plek waar mensen die nergens anders terecht konden onderdak kregen. Een klein dorp in de hoogte waar onverschilligheid hoogtij viert.

In deze microkosmos vangen we een glimp op van de laatste overgebleven bewoners, die het hoofd boven water trachten te houden – van daklozen over psychiatrische patiënten tot ex-gedetineerden. Het maakt Rabot tot een universele parabel over dromen, eenzaamheid en onze onverschilligheid tegenover elkaar.

Rabot ging in première op het filmfestival in Gent 2017 en was te zien tijdens de laatste editie van het IFFR. Het is de eerste lange documentaire van de Belgische regisseur Christina Vandekerckhove, geproduceerd door Peter Krüger (IntiFilms, N-The Madness of Reason). Rabot wordt in Nederland vanaf 6 september uitgebracht door distributeur Mokum Film en is te zien in de bioscoop en op Picl.

Rabot film poster documentaire Christina Vandekerckhove