Lady Macbeth

De jonge Katherine wordt uitgehuwelijkt en samen met een stuk land toegevoegd aan het familiekapitaal van haar bittere echtgenoot Alexander en zijn despotische vader. Gevangen in het kille huis op het afgelegen Engelse platteland moet ze voor een erfgenaam zorgen, maar Alexander neemt geen enkel initiatief.

Als vader en zoon voor langere tijd van huis zijn stort Katherine zich in een allesverzengende affaire met knecht Sebastian. De ontketende hartstocht maakt haar roekeloos en stille waarschuwingen van haar ongeruste dienstmeid slaat ze in de wind. Wanneer haar schoonvader terugkeert, weerhoudt niets Katherine ervan om te krijgen wat ze wil.

LADY MACBETH is het indrukwekkende speelfilmdebuut van theaterregisseur William Oldroyd naar het boek Lady Macbeth uit het district Mtsenk (1865) van Nikolaj Leskov. Met scenarioschrijver Alice Birch situeerde hij het verhaal in het Engelse Northumberland van 1865. Lady Macbeth is een tragisch portret van een mooie, sterke en meedogenloze vrouw die vecht voor haar onafhankelijkheid in een door mannen gedomineerde wereld. Met Florence Pugh (The Falling), Cristopher Fairbank (Pirates of the Carribean, Guardians of the Galaxy), Paul Hilton (Wuthering Heights), Cosmo Jarvis en Naomi Ackie.

IndieWire: Imagine Alfred Hitchock directing “Wuthering Heights”

Variety over Florence Pugh: impresses with precocious poise, sensuality and venom in a still-waters role just about worthy of the film’s eponymous inspiration

Time Magazine: Chilly, elegant and grimly funny

Telegraph (UK): mesmerizing (*****)

Distributie: Cherry Pickers

Marketing: Film Incompany