fbpx

IN-EDIT muziekdocumentaire festival 2019

De tweede Nederlandse editie IN-EDIT vond plaats van 4 t/m 7 april 2019 op het Westergasterrein in Amsterdam. Het internationaal muziekdocumentaire festival presenteerde haar programma onder het overkoepelende thema: Shine on you, crazy diamonds!
Na de succesvolle eerste Nederlandse editie van het internationale muziekdocumentaire festival IN-EDIT in mei vorig jaar wordt in 2019 de tweede editie georganiseerd van 4 tot en met 7 april. Opnieuw worden op het Westergasterrein in Bioscoop Het Ketelhuis nieuwe en spraakmakende nationale en internationale muziekdocumentaires vertoond met panels en Q&A’s en zijn er live optredens in Pacific Parc en Bioscoop Het Ketelhuis. Het overkoepelende thema dit jaar is Shine on you, crazy diamonds! naar het nummer van Pink Floyd dat verwijst naar de films in het programma over muzikale genieën die kampen met psychische stoornissen. 

Het afwijkende en uitzinnige is vaak een bron creativiteit en genialiteit. In de tweede editie laat IN-EDIT – binnen het filmprogramma dat bestaat uit circa 15 internationale en nationale muziekdocumentaires – het licht schijnen op mensen en artiesten die een strijd leveren met hun gekte of waanzin. Bevestigde titels binnen het thema zijn:  I USED TO BE NORMAL: A BOYBAND FANGIRL STORY (2018) die de irrationale obsessie voor boybands als thema heeft, THE DEVIL AND DANIEL JOHNSTON (2005) waarbij de Daniel Johnston lijdt aan een bipolaire stoornis, PERET, YO SOY LA RUMBA (2018), MATANGI / MAYA / M.I.A. (2018) en RUBEN BLADES IS NOT MY NAME (2018). Meer informatie over de bevestigde films onderaan dit persbericht. Het volledige programma van IN-EDIT wordt in maart bekend gemaakt.
IN-EDIT is een internationaal muziekdocumentaire festival dat in 2003 in Barcelona werd gelanceerd. Sindsdien werden wereldwijd edities georganiseerd met meer dan 100.000 bezoekers per jaar. Dit tweede hoofdstuk van IN-EDIT in Amsterdam is een unieke gelegenheid om de nieuwste en meest spraakmakende Nederlandse en internationale muziekdocumentaires te zien in een omgeving die bruist van de liefde voor film én muziek.

IN-EDIT programmeert zowel internationale als Nederlandse muziekdocumentaires waaronder een aantal premières. Daarnaast zijn er optredens van bands en artiesten, discussies en Q&A’s en wordt een educatieprogramma georganiseerd. Het festival is tevens een netwerkevenement voor de film- en muziekindustrie om een brug te slaan tussen beide branches.