fbpx

Free Solo

FREE SOLO: de bloedstollende beklimming van El Capitan door wereldberoemde klimmer Alex Hannold

Vanaf 10 januari te zien in de bioscoop

Het free solo bedwingen van El Captain is dé ultieme sportprestatie waarbij je je volledig moet overgeven aan je lichaam. Eén minuscuul kleine foutje en het is afgelopen. Dit vereist een bepaalde mentale, bijna spirituele, staat, die gedurende de film steeds fascinerender wordt. Het wordt duidelijk dat Alex dit moet doen, dat hij niet anders kan, maar ook dat hij naar het sublieme reikt.

Alex is een bedachtzame, grappige en oprechte jonge man die worstelt met zijn passie. Voor hem is het uitdagen van de dood essentieel. Door de rotswanden free solo te beklimmen, zonder touw of enig ander hulpmiddel, bereikt hij een bepaalde focus, een staat van zijn, die voor hem alles is. Voor de mensen dicht bij hem, zoals de vriendin die hij sinds kort heeft, betekent het leven in het besef dat hij elk moment kan sterven.

FREE SOLO is een National Geographic Documentary, geregisseerd door Elizabeth Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin. De film wordt uitgebracht door distributeur Periscoop Film en Film Incompany verzorgt voor deze release de marketing en publiciteit.


“An extraordinary gift to everyone who believes that the limit of human achievement is far from being reached.”  – The New York Times

“You’re in for an amazing, exhilarating climb to the top.” – US Weekly

“Can you hold your breath for an entire movie? Free Solo will put you to the test.” – Rolling Stone

“One of the most arresting documentaries of the year. See the film on as big a screen as possible.” – Vanity Fair

“Free Solo is the best climbing movie ever made.” – Outside Magazine

“A masterpiece nearly as impressive in execution as the climb itself.” – ★★★★ The Seattle Times


 Trailer: