fbpx

Climax

Gaspar Noé’s CLIMAX is vanaf 31 januari te zien in de Nederlandse bioscopen

Climax ging in wereldpremière tijdens de laatste editie van het filmfestival van Cannes in het programma Quinzaine des Réalisateurs en won daar de hoofdprijs. De film is te zien op International Film Festival Rotterdam dat van 23 januari t/m 3 februari 2019 plaats vindt.

Climax: 1996, een groep jonge dansers verzamelt zich in een afgelegen herberg voor een drie dagen durende repetitie. Op de laatste avond wordt er feest gevierd en raakt de schaal sangria vermengd met een flinke dosis LSD. Onder invloed verandert de sfeer drastisch in de loop van deze nacht en belanden de dansers in een waanzin van paradijselijke dromen en huiveringwekkende nachtmerries. Climax is de nieuwe film van regisseur Gaspar Noé (Irréversible, Enter the Void & Love) die een hallucinerende, uitzinnige en haast gruwelijke voorstelling brengt van een nachtelijk dansfeest. De openingsvoorstelling wordt op virtuoze wijze vastgelegd door cameraman Benoit Debie (Spring Breakers, Enter the Void). Sofia Boutella (Atomic Blonde), een cast professionele dansers en een hypnotiserende soundtrack (o.a. Daft Punk, Aphex Twin) maken deze dansende trip van Noé compleet.

Climax wordt uitgebracht door distributeur Periscoop Film en is vanaf 31 januari te zien. Film Incompany verzorgt de marketing en publiciteit voor deze film.