fbpx

Beast

Beast – een film van Michael Pearce

Nu te zien in de bioscoop

Het ongetemde ruige landschap van het eiland Jersey staat in schril contrast met het verstikkende milieu waarin de 27-jarige jonge vrouw Moll (Jessie Buckley) haar tijd doodt. Ze probeert zich los te maken uit het gezin waar ze woont met een dementerende vader en dominante, manipulatieve moeder. Een eerste ontmoeting met de mysterieuze en vrijgevochten outsider Pascal (Johnny Flynn), brengt haar het hoofd op hol. Moll is onweerstaanbaar tot hem aangetrokken. Ook als hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een serie wrede moorden op jonge vrouwen, blijft zij onwrikbaar achter Pascal staan. Gaandeweg wordt duidelijk dat beiden worstelen met een geheim uit een getroebleerd verleden, iets wat hun band nog intenser maakt. En de vraag rijst wie slachtoffer en wie dader is in deze cinematografisch wonderschone psychologische thriller. Beast is het sterke Britse speelfilmdebuut van regisseur Michael Pearce, met overtuigend samenspel van Jessie Buckley (War and peace, Taboo) en Johnny Flynn (Lovesick, Clouds of Sils Maria). Deze donkere nagelbijter kreeg lovende kritieken na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival.

The Guardian ****
“A serial killer mystery that offers a masterclass in slow-burn chills”

Screen International
“Jessie Buckley is a force of nature in the lead role of this sinewy psychological thriller.”

Variety
“The old sleeping-with-the-enemy premise gets a nervy psychosexual update in Michael Pearce’s auspicious art-horror debut.”

De film wordt door Cherry Pickers Filmdistributie vanaf 21 juni uitgebracht in de bioscoop. FILM INCOMPANY is verantwoordelijk voor de marketing en de sociale mediacampagne.

Beast film Michael Pearce