fbpx

APOLLO 11 – nu in de bioscoop

Op 20 juli dit jaar is het 50 jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. In 1969 bereikte de missie met APOLLO 11 haar doel en leefde de hele wereld mee met de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michae Collins.

APOLLO 11 is samengesteld uit herontdekt 70mm archiefbeeld en uit meer dan 11.000 uur geluidsopnames. De film brengt de kijker rechtstreeks naar het hart van de meest gevierde missie van NASA die Neil Armstrong en Buzz Aldrin tot internationale helden maakte. Aldrin en Armstrong daalden in de maanlander Eagle af naar het maanoppervlak, terwijl Collins achterbleef in het ruimtevaartuig Columbia dat rond de maan cirkelde. Een spectaculaire herbeleving van de gedenkwaardige dagen en uren in juli 1969 vanuit het zicht van de astronauten, het team in Mission Control en de miljoenen toeschouwers op de grond.

APOLLO 11 won op het Sundance filmfestival 2019 de Documentary Special Jury Award for Editing en werd door de internationale pers zeer positief ontvangen.  De film is vanaf 27 juni te zien in de Nederlandse bioscopen – ook in IMAX.

PIECE OF MAGIC ENTERTAINMENT
Piece of Magic Entertainment is een internationale distributeur gespecialiseerd in de uitbreng van documentaires en Event Cinema. De distributeur opereert in meer dan 80 landen en bedient ruim 4000 bioscopen, van multiplex tot de onafhankelijke filmtheaters en unieke locaties. 

Voor deze filmtitel verzorgen wij de marketing, publiciteit en sociale media campagne.