fbpx

An Impossibly Small Object

David Verbeek’s film An Impossibly Small Object is vanaf 3 januari te zien in de Nederlandse filmtheaters

In AN IMPOSSIBLY SMALL OBJECT maakt een Nederlandse fotograaf (gespeeld door David Verbeek zelf) op een parkeerplaats in nachtelijk Taipei een foto van een meisje dat met haar vlieger speelt. De foto neemt ons mee in het leven van het meisje. Ze is acht jaar en staat op het punt haar beste vriend te verliezen; een jongen uit een rijkere familie die binnenkort naar Amerika gaat verhuizen. Terug in Nederland wordt de fotograaf geconfronteerd met zijn eigen constante staat van eenzaamheid. De foto van het meisje maakt bij hem herinneringen los aan zijn eigen jeugd, toen hij zich nog wel ergens thuis voelde.

Het camerawerk van Morgan Knibbe, regisseur van Those Who Feel the Fire Burning, vat de eenzame sfeer van de foto’s die de fotograaf eerder maakte in nachtelijk Taipei. Een meditatieve film in drie verhalen die plaats vinden in Taipei, aan boord van een internationale vlucht en in Amsterdam.

AN IMPOSSIBLY SMALL OBJECT ging in première op het International Film Festival Rotterdam 2018 en werd genomineerd voor de VPRO Big Screen Award. Na de wereldpremière op IFFR stelde de regisseur zijn film tentoon als kunstinstallatie: “The taking of a picture, sometime somewhere”. Deze tentoonstelling was van 17 februari tot 31 maart 2018 te zien in de Flatland Gallery.
Mokum Filmdistributie brengt de film van David Verbeek uit in de Nederlandse filmtheaters waar die vanaf 3 januari te zien is. Film Incompany verzorgt de publiciteit voor deze film.

Trailer: